Den tyrkiske Amputert fotballlandslag ble verdensmester ved å slå Angola 4-1 i den siste kampen i verdensmesterskapet i 2022 i Istanbul.

Støttet av det tyrkiske fotballforbundet som en del av «Turkey Plays Football»-prosjektet, møtte halvmåne-stjernelaget i kroppen til det tyrkiske fysisk funksjonshemmede idrettsforbundet Angola i finalen i turneringen arrangert av Istanbul.

Annonse

Den siste kampen, som ble sett av omtrent 15 tusen tyrkiske fotballfans fra tribunen, startet med halvmåne-stjernelaget, Bülent Çetin, Okan Şahiner, İsmail Korkmaz, Şeyhmus Erdinç, Kemal Güleş, Rahmi Özcan, Ömer Güleryüz. Muhammet Yeğin, Serkan Dereli, Savaş Kaya og Fatih Şentürk fant tid på landslaget.

Angola startet kampen mer effektivt, og halvmånestjernelaget, som etablerte balansen på kort tid, tok ledelsen 1-0 med målet scoret av Ömer Güleryüz i det 19. minutt. Angola fanget uavgjort med Heno Adaos frisparksmål i det 24. minutt av kampen, og pausen ble utlignet 1-1.

Startet andre omgang bra, vant Tyrkia en straffe i det 29. minutt. Rahmi Özcan, som sto for ballen i det 31. minutt, luftet ut nettene med et hardt treff og satte halvmånestjernelaget frem igjen. Nationals scoret nok et mål med Rahmi i det 43. minutt, og økte forskjellen til 2. I kampens 49. minutt vant landslaget, som scoret det 4. målet med scoringen til Serkan Dereli, verdensmesterskapet 4-1.

Etter kampens slutt, opplevde landslagets tekniske lag og spillere stor glede på banen. Spillerne gikk deretter til tribunen og delte gleden med fansen.

Militær hilsen fra statsborgerne
Amputerte fotballspillere med månestjerne ga en soldathilsen etter målet de scoret.

I kampens 19. minutt, etter målet scoret av Ömer Güleryüz, gikk de nasjonale fotballspillerne først på tribunen bak målet og kom til protokolltribunen hvor president Recep Tayyip Erdoğan var til stede. Nasjonale fotballspillere stilte opp side om side og ga militærhilsen. President Erdoğan og hans følge applauderte statsborgerne.

Halvmånestjernespillerne poserte for pressen ved å komme sammen på midtbanen og hylle soldatene etter at verdensmesterskapet ble vunnet.

Nationals tok omkampen i 2018
Amputee Football National Team tok omkampen fra Angola, hvor de tapte i VM-finalen 2018.

Halvmånestjernene, som ble nummer tre i verdensmesterskapet, som de deltok for første gang i 2007, oppnådde samme grad i 2010, 2012 og 2014. Amputee Football National Team spilte i verdensmesterskapet i 2018, arrangert av Mexico, for mesterskapskampen med Angola, men tapte for motstanderen 5-4 i straffesparkkonkurransen.

Tyrkia møtte Angola nok en gang i finalen etter 4 år. Etter å ha beseiret motstanderen i organisasjonen de er vertskap for, ble halvmånestjernene verdensmestere for første gang og tok hevnen for VM-finalen i 2018.

Amputee Football National Team oppnådde en historisk suksess ved å vinne mesterskapet to ganger på rad i 2017 og 2021 i EM, hvor det var det andre i 2004 og 2008.

Visepresident Oktay gratulerte amputerte fotballlandslag
Visepresident Fuat Oktay sendte ut en gratulasjonsmelding til Amputee Football National Team, som ble mester ved å slå Angola i finalen ved Amputee Football World Cup i 2022 i Istanbul.