Galatasaray slo Beşiktas 3-1 i et derby i Istanbul 8. mai for å holde sitt tyrkiske Süper Lig-tittelhåp levende med to kamper igjen.

Fenerbahçe er også med i treveiskonkurransen etter å ha slått Ankaragücü 2-1 med et sent mål.

Annonse

Ryan Babel la Galatasaray foran i det 11. minutt, før Rachid Ghezzal utlignet kampen fra straffemerket på det 42.

Hjemmelaget svarte raskt med et straffemål av Radamel Falcao i de døende minuttene av første omgang.

Arda Turan, som erstattet Babel i det 73. minutt, scoret sitt sides tredje mål tre minutter senere for å forsegle scoringen.

Med seieren økte Galatasaray poengtallet til 78, og reduserte gapet med leder Beşiktaş til tre poeng.

Fenerbahçe sitter på andreplass med 79 poeng etter å ha vunnet i Ankara. Ankaragücü gjorde en flott start på kampen med Alper Potuks mål i tredje minutt, men Ozan Tufan utlignet scoringen på 42.

Enner Valencia scoret vinneren med sekunder unna sluttfløyta.

Beşiktaş-trener Sergen Yalçın er opptatt av å ta seg ut av derbytapet med sin sides neste test planlagt til 11. mai mot Karagümrük.

«Det var et viktig derby i sesongens siste episode,» sa Yalçın etter kampen.

“Vi vil gjerne komme tilbake herfra med gode resultater, men det var ikke mulig. Men vi kan ikke holde oss fast i dette nederlaget. Vi må ta leksjonene herfra og gjøre oss klare til Karagümrük-kampen. Vi har to kritiske finalekamper på slutten av sesongen. Jeg håper vi vil gjøre opp for dette tapet i de resterende kampene. ”

Galatasaray-trener Fatih Terim er derimot fast bestemt på å fortsette å kjempe helt til slutten.

«Jeg er absolutt håp om våre trofésjanser,» sa han.

“Det er veldig viktig for oss å vinne, men motstanderne våre må også tape. Det blir ikke flere enkle spill. Det er kampen mot nedrykk, det er de som vil fullføre topp fem. Kampene vil ikke være enkle for noen. Vi vil fortsette å spille som Galatasaray, vi vil ikke gi opp, la oss se hvordan det hele vil ende. »

Kampen mot nedrykk er også tøff, med Denizlispor som det første laget som falt etter 1-0-tap på Hatayspor.

Gençlerbirliği satte også sjansene for å holde seg i toppruten etter å ha blitt revet 5-1 av Karagümrük.

Erzurumspor tapte 1-0 hjemme Kasımpaşa, Kayserispor ble holdt uavgjort hjemme av Gaziantep og Trabzonspor slo Antalyaspor 2-1.

Hele uken 41 kamper i Süper Lig spilles klokka 20.30. 11. mai, med Fenerbahçe som vert for Sivasspor og Galatasaray på besøk i Denizlispor.

Forrige artikkelCHP: 150 000 syrere har fått tyrkisk statsborgerskap